Nyheter

Förskola för papporna

I tisdags startade förskoleverksamhet för pappor och barn. Det var den första för våren, och den första i sitt slag. Platsen är Familjecentralen på Järnvägstorget.
Nyheter • Publicerad 10 februari 2010
Under två tisdagstimmar är det pappor och barn som ?rår om? Familjecentralen i Ulricehamn.
Under två tisdagstimmar är det pappor och barn som ?rår om? Familjecentralen i Ulricehamn.Foto: 

– Tidigare har vi haft samtalsgrupper för pappor, men det har inte slagit allt för väl ut, säger Joachim Berner, som arbetar på socialförvaltningen.

Meningen med denna verksamhet är, säger han, att papporna skall träffas tillsammans med sina barn till otvungen och spontan samvaro och förhoppnignsvis knyta kontakter.

Tanken är också att man efter önskemål från papporna skall kunna ta dig experter inom olika områden. Ett exempel är en kurs i barnolycksfall.

Ett av syftena med denna förskoleverksamhet från socialförvaltningens sida är att man skall visa sig och göra klart för deltagarna att denna verksamhet är till hjälp i alla sammanhang, och att det inte finns någon dramatik i att ta emot denna hjälp.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.