Annons
Nyheter

Försenad Nisse först ut

Ibland är det en fördel att vara lite sen. Det tycker Emma Andersson och Andreas Vocanac vars lille Nils föddes fyra timmar in på det nya året.
Nyheter • Publicerad 3 januari 2011
Nils föddes 04.04 på nyårsdagen och blev därmed förste ulricehamnare 2011. Mamma Emma, pappa Andreas och storasyster Nathalie är nu alla hemma i lägenheten i Ulricehamn.Foto: Henrik Erickson

En vecka och några dagar efter beräknad ankomst bestämde sig Nils för att det var dags. Det gjorde att han blev först född i Ulricehamn 2011.

– Det gjorde inget att vi hann passera årsskiftet men självklart är det allra viktigast att allt gått bra, säger pappa Andreas Vocanac.

Annons

– Hans farmor är född den 31 december och hon har alltid tyckt att det är lite tråkigt, säger mamma Emma Andersson.

Nils, som pojken alltså ska heta, föddes fyra minuter över fyra på nyårsdagen. Sett till hela Borås sjukhus var han nummer två i ordning det här året.

– Det fyllde på med rätt många på BB som fött precis efter oss, säger Andreas.

Födelsemåtten på 51 centimeter och 3750 gram har redan ökats något. En lugn period ska nu ta vid för familjen.

– Det ska bli härligt att bara vara hemma ett tag. jag ska se till att njuta och ta vara på tiden som aldrig kommer tillbaka, säger Emma.

Storasyster Nathalie tycker att det är spännande med en lillebror och nickar intensivt på frågan om hon ska hjälpa till att ta hand om honom. Fast hon trodde förstås det skulle bli en lillasyster.

– Det hade ju inte gått med tre tjejer här hemma. Lite rättvist får det vara, skrattar Andreas.

Andreas och Emma är egenföretagare i restaurangbranschen och sett till det var det bra att Nils, till skillnad från Nathalie, höll sig tiden ut och lite till.

– Runt julborden hade det blivit lite stressigt. Nu i mellandagarna har jag också tid för lite ledigt. Så allt är perfekt, säger Andreas.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons