Annons
Nyheter

Sol och bubbel när studenterna förfestade inför balen

Sol ute och sol i sinnet – och lite bubbel på altanen. Stora delar av onsdagskvällens baldeltagare förvärmde inför kvällens höjdpunkt hemma hos teknikstudenten Liv Andersson.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Ulricehamn • Publicerad 31 maj 2023
Skål för oss! Många av baldeltagarna startade kvällen på bästa sätt med förfestmingel och bubbel hos teknikstudenten Liv Andersson.
Skål för oss! Många av baldeltagarna startade kvällen på bästa sätt med förfestmingel och bubbel hos teknikstudenten Liv Andersson.Foto: Pernilla Rudenwall

”Youth is wasted on the young”, ungdomen slösas bort på de unga, hävdade bandet The Twelve Caesars i titeln till sitt debutalbum från 1998. Men denna soliga onsdagseftermiddag i Ulricehamn kunde inget var mer fel. En dag som denna får det slösas med hur mycket ungdom som helst på de unga. Detta är en dag då sorglösheten regerar och möjligheterna är oändliga. Och det ville Liv Andersson fira, genom att bjuda på balförfest hemma på altanen.

– Vi ville att så många som möjligt skulle kunna ses innan och åka in tillsammans. Vi är nog 40 personer här. Nu är det bara att göra det bästa möjliga av kvällen, säger värdinnan innan hon minglar vidare bland gästerna.

Förfestvärdinnan Liv Andersson har haft stressiga dagar, då hon också är en del i balkommittén, men njöt i fulla drag när gästerna droppade in.
Förfestvärdinnan Liv Andersson har haft stressiga dagar, då hon också är en del i balkommittén, men njöt i fulla drag när gästerna droppade in.Foto: Pernilla Rudenwall
Annons

Bubbelkorkar smäller och nervösa leenden mjukas upp av bubblornas kraft. En efter en droppar förfestarna in, vissa glider in till v8:ans mjuka mullrande, andra i något mer anonyma åkdon, men alla dressade till tänderna i balskrud.

”Det är inte ofta man gör det här. Det är ju nästan lite sagolikt”
Melker Johansson

Och förväntningarna för kvällen är höga.

– Det är inte ofta man gör det här. Det är ju nästan lite sagolikt, säger Melker Johansson, som är värdinnan Liv Anderssons kavaljer för kvällen.

Breda leenden på Gustav Ekwall och Joel Holmberg när de tillsammans med Ellen Johansson anlände med stil till förfesten.
Breda leenden på Gustav Ekwall och Joel Holmberg när de tillsammans med Ellen Johansson anlände med stil till förfesten.Foto: Pernilla Rudenwall
bild 1/11
Elsa Lidberg von Schantz sken ikapp med majsolen.
Amanda Johansson och Ellen Lundgren njöt av stämningen på terrassen.
Jens AugustinssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons