Nyheter

Företagsklimatet förbättras

Företagsklimatet i Ulricehamn blir allt bättre. Det visar en enkät som Svenskt näringsliv gjort.
Nyheter • Publicerad 4 februari 2010

Det är inför den årliga rankningen av företagsklimatet i Sverige som enkäten gjorts. Själva rankningen är ännu inte klar. Men UT har läst svaren som kommer att ligga till grund för den kommande bedömningen som presenteras under våren.

De visar att företagarna tycker att företagsklimatet i Ulricehamns kommun överlag har blivit bättre det senaste året. Då ska man komma ihåg att Ulricehamn sedan några år tillbaka klättrat i Svenskt näringslivs rankinglista.

Områden som tillgång på arbetskraft, kommunikationer samt tele- och it-nät får högre betyg jämfört med 2008. Här noteras ett förhållandevis kraftigt ras.

På vissa frågeställningar noteras dock en nedgång. Det gäller frågan om konkurrens från kommunens verksamheter mot de privata företagen. Här noteras en kraftig försämring. Kommunens service till företagen uppfattas på samma sätt nu som för ett år sedan. Även kommunens tillämpning av lagar och regler får samma omdöme.

Attityden till företagande har delats upp på olika grupper. Enligt företagarna är allmänhetens attityd ungefär densamma nu som för ett år sedan. Kommunpolitiker och kommunens tjänstemän har enligt företagarna en något sämre attityd till företagande. Samma tendens gäller massmedias attityd.

Här ett utdrag ur den enkät som Svenskt näringsliv låtit göra kring företagsklimatet i Ulricehamns kommun 2009. Svaren sätts på en sexgradig skala där 1 är dåligt och 6 är utmärkt (länet inom parentes)

? Olika gruppers attityder till företagande enligt de lokala företagarna:

Allmänheten - 3,9 (3,9)

Kommunpolitiker - 3,7 (3,7)

Kommunala tjänstemän - 3,5 (3,5)

Media - 3,5 (3,7)

Skolan - 4,4 (3,9)

? Företagarnas uppfattning om kommunens service och infrastruktur

Kommunens service till företagen - 3,3 (3,3)

Kommunens tillämpning av lagar och regler - 3,4 (3,4)

Kommunens upphandling - 2,7 (2,9)

Konkurrens från kommunen 3,1 (3,6)

Vägnät, tåg- och flygförbindelser - 2,7 (3,1)

Tele- och IT-nät - 3,8 (3,7)

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.