Nyheter
Länsväg 157 vid Marbäck är för farlig. Nu ställer flera föreningar och företag i Marbäckstrakten krav på politikerna.
Nyheter • Publicerad 19 februari 2010

Bland flera andra är det Marbäcks samhällsförening, föräldraföreningen i Marbäcks skola och Åsundens åkeri som har skrivit under brevet som politikerna fick i veckan. Uppmaningen är att politiker, vägansvariga samt ansvariga på Vägverket ska arbeta för en förbättring av Länsväg 157 på tre specifika punkter.

"Avfarterna till Marbäck, framförallt södra infarten, bör snarast göras säkrare med avkörningsfiler. Avfarten mot Påbo bör säkras i södergående körfält med avkörningsfil och belysning. Avfarten till bergtäkten mellan Ulricehamn och Marbäck bör säkras på samma sätt med avkörningsfil.

– Det har hänt många olyckor och tyvärr även dödsolyckor. Det behöver göras något där i allra högsta grad. Det är mycket trafik och det går väldigt fort där, säger Lena Carlsson som har skrivit under brevet som representant för LRF i Marbäck och norra Gällstad.

Hon säger att det till exempel finns många lantbrukare som är bekymrade över vägen, både som företagare med tunga transporter och som privatpersoner.

– Man är väldigt försiktig av sig för det händer mycket där.

Hon har själv inte varit med om något tillbud men säger att många vänner och bekanta varit med om olyckor. Och Lena Carlsson säger att problemet har ökat de senaste åren, bland annat på grund av den ökande trafiken till butikerna i Gällstad.

– Det är en väldig belastning på den vägen, trafiken har ökat markant de sista åren.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.