Annons
Nyheter

Föräldrakritik mot skolans filmplaner

Stenbocksskolans planer väcker reaktioner. Alla är inte positiva.
Nyheter • Publicerad 1 mars 2014

När Marina Lund, mamma till en högstadieelev på Stenbocksskolan, fick läsa informationen från skolan i förrgår trodde hon knappt sina ögon.

Hon tycker inte att det är någon bra idé att filma högstadieelever under idrottslektioner.

Annons

– Det är den enda lektionen som de kan vara lite mer "off" och inte känner den vanliga pressen som på andra lektioner. Jag tycker inte att det här är okej. Jag tycker inte att mitt barn ska bli filmat för att få bättre betyg, säger Marina Lund.

Hon frågar sig vad det är för bedömningar som lärarna kunde göra förra året utan filmsekvenser men inte framöver.

– Jag tänker på barnens integritet. Sen tänker jag på de unga tjejerna som knappt kan gå till simhallen och göra sina simprov med tanke på pressen och alla killar som tittar på. Vad är det som gör att en elev måste kunna alla danssteg eller göra allt korrekt?

Medan skolans idrottslärare ser planerna på att filma vissa lektioner som en hjälp för eleverna ser Marina Lund en risk.

– All dokumentation som görs inom skolvärlden ska ju sparas, precis som inom vården. Då undrar jag vad som kommer att hända med materialet efteråt. Det kan bli en dum sak.

Erik Jullander
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons