Nyheter

Födelsedagsfest för äldre

Det var många glada miner i församlingsgården i Ulricehamn i torsdags när de som i år fyller 85, 90 eller 95 år firades med ett stort födelsedagskalas.
Nyheter • Publicerad 21 maj 2011
De lite yngre sjöng och hurrade för jubilarerna, som sittande fick ta emot hyllningarna. Födelsedagsfesten i Församlingsgården i Ulricehamn i torsdags samlade cirka 100 gäster, varav 50 var inbjuda jubilarer. FOTO: Christer Seldevall
De lite yngre sjöng och hurrade för jubilarerna, som sittande fick ta emot hyllningarna. Födelsedagsfesten i Församlingsgården i Ulricehamn i torsdags samlade cirka 100 gäster, varav 50 var inbjuda jubilarer. FOTO: Christer SeldevallFoto: Christer Seldevall

Det var vita dukar på borden i serveringssalen och landgångar var framsatta. Förutom servering väntade ett program med musikunderhållning med Mariakören, diktläsning, allsång och andakt av Carl Sjögren, kyrkoherde i Ulricehamns församling.

Det är andra året i rad som Ulricehamns församlings diakoni anordnar det här typen av födelsedagskalas.

Alla i kommunen som i år fyller 85, 90 eller 95 år hade bjudits in. Även de som är äldre än 95 år var välkomna.

Av de 170 jubilarer som bjudits in hade cirka 50 tackat ja till inbjudan. Då varje födelsedagsgäst hade möjlighet att ta en person med sig, var det totalt drygt 100 personer som deltog i firandet.

– Vi gör detta för att uppmärksamma de äldre samt för att försöka sprida glädje, förklarar Kerstin Svensson, diakon inom Ulricehamns kyrka.

Hon och kollegan Elisabeth Henning har hållit i förberedelserna tillsammans med ytterligare 17 personer som arbetar frivilligt med diakoni.

UT får en pratstund med 97-åriga Dagny Gustafsson, som visar sig vara den äldsta deltagaren i födelsedagsfesten.

– Det känns bra detta. Det är roligt att komma ut och träffa folk, säger hon.

Du är äldst här i dag. Hur känns det?

– Att jag skulle vara äldst på festen hade jag inte räknat med.

Dagny Gustafsson berättar att hon bor i egen lägenhet i centrala Ulricehamn. Hon klarar sig i stort sett själv.

– Men jag har lite hjälp med vissa saker, säger hon.

Vilket datum fyller du år?

– Den 25 december, på Juldagen.

Då säger UT grattis i förskott!

– Tack!

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.