Nyheter

Flera vill ta över sjörestaurangen

Det finns flera intressenter som vill fortsätta att driva restaurang i Kallbadhuset, när Restaurang Mat & Vin stänger.
– Målsättningen är att det ska flyta utan uppehåll, säger Janne Fritzson.
Nyheter • Publicerad 19 augusti 2013

Som UT kunde berätta i lördags, ska Restaurang Mat & Vin i Kallbadhuset upphöra med sin verksamhet. Kontraktet löper september månad ut.

Kallbadhusföreningens Janne Fritzson och Jan-Åke Hugo Claesson arbetar med frågan att hitta någon annan som vill driva restaurangrörelsen, och det finns redan flera som är intresserade.

– Ja, vi har några seriösa intressenter som vi jobbar med. En har vi träffat och vi ska träffa ytterligare en i veckan. Målsättningen är att det ska flyta utan stopp, att det ska öppna en ny restaurang redan dagen efter Mat & Vin flyttar ut, säger Janne Fritzson, som är förhoppningsfull.

– Ja, jag tycker det ser positivt ut.

Har Kallbadhusföreningen några speciella krav på den nya verksamheten?

– Vi är öppna för olika idéer, men någon snabbmatskedja kommer det inte att bli.

Hur beroende är föreningen av intäkterna från restaurangen?

– I dag täcker inte intäkterna våra utgifter, så vi är beroende av att det finns en restaurang där.

Kallbadhusföreningen har sökt ett större bidrag ur Åsundens regleringsfond för upprustning av kallbadhuset. Det handlar om totalt 100 000 kronor för att finansiera bland annat nya stegar, värmeplattor, reparation av pålarna, inköp av propellrar för att undvika isbildning, inköp av lampor och ledningar, skåp och utbildning till hjärtstartare (själva hjärtstartaren finansieras av Ulricehamns Rotaryklubb).

Det är Länsstyrelsen som beviljar bidraget efter att först ha samrått med berörda kommuner. I går tillstyrkte kommunstyrelsen att föreningen ska få bidrag, men utan att ta ställning till bidragets storlek.

I fonden finns i dag 140 895 kronor.

Bo Högborn
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.