Annons
Nyheter

Flera fall av snatteri under fredagskvällen

Polisen fick under fredagseftermiddagen och kvällen in flera fall av stölder ur matbutiker i Ulricehamn och Borås.
Borås/Ulricehamn • Publicerad 14 mars 2020
Polisen fick under fredagseftermiddagen och kvällen in flera larm om stölder från matbutiker i Ulricehamn och Borås.
Polisen fick under fredagseftermiddagen och kvällen in flera larm om stölder från matbutiker i Ulricehamn och Borås.Foto: Johan Nilsson/TT

Första larmet till polisen i Borås inkom klockan 15.37 på fredagseftermiddagen om att två killar hade snattat på ICA Maxi i Ulricehamn.

– Vid denna händelse överlämnades båda pojkarna till respektive vårdnadshavare och ärendet är överlämnat till sociala myndigheterna, säger Sebastian Birgersson, stationsbefäl vid polisen i Borås.

Annons

Det hann knappt gå en timma innan nästa stöld inträffade på ICA Maxi i Ulricehamn, klockan 16.34. Denna gången var den en kvinna i 45-årsåldern som snattat för några hundratals kronor.

– Knappt 20 minuter senare, klockan 16.53, får vi larm om att en man i 40-årsåldern har blivit påkommen efter att ha snattat på Coop i Borås, säger Birgersson.

Knappt tio minuter senare inkommer ytterligare ett larm om att en man, också han i 40-årsåldern, gripits av väktare på ICA Maxi i Borås.

– Denna mannen ska också stoppat på sig varor utan att betala men när butiksväktaren uppmärksammade händelsen blir han till en början lite våldsam. När vi kommer till platsen har han dock lugnat sig men vi tar med honom för tillnyktring, säger Sebastian Birgersson.

Samtliga personer är misstänkta för ringa stöld.

Staffan LundgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons