Annons
Nyheter

Flera avåkningar i snöväder

Snöfallet har orsakat trafikproblem med bland annat flera avåkningar i Ulricehamn under tisdagsmorgonen. Och mer snö och halka kommer framöver.
Nyheter • Publicerad 23 november 2010
En lastbil fastnade på Sanatorievägen vid åtta på tisdagsmorgonen. Fronten stod på Tre rosors väg och hindrade under en period trafiken där.
En lastbil fastnade på Sanatorievägen vid åtta på tisdagsmorgonen. Fronten stod på Tre rosors väg och hindrade under en period trafiken där.Foto: Henrik Erickson

Vid åttatiden på tisdagsmorgonen ryckte räddningstjänsten ut på en trafikolycka på riksväg 40 vid Strängsered. Det visade sig vara en avåkning och ingen hade skadats. Det har även skett flera andra avåkningar under tisdagsmorgonen.

Snön väntas dessutom fortsätta falla under tisdagen. SMHI har gått ut med en klass 1-varning för Sjuhärad för det närmaste dygnet och rapporterar om ett omfattande och intesivt oväder med snö och friska vindar.

Annons

– Vi varnar inte bara på grund av snömängden utan främst eftersom vinden kan tillta och dra med sig snön. Den kan då lägga sig i drivor på vissa ställen och vi kan också få snöhalka, säger Elin Torstensson, meteorolog på SMHI till Borås Tidning.

För hela Kalmar län samt östra delarna av Jönköping och Kronobergs län gäller dock klass 2-varning. Det innebär fara för allmänheten.

Och för Sjuhärads del blir det mer snö i veckan.

– Det kommer att snöa under förmiddagen och vara fortsatt kallt under de kommande dagarna. Den snön som faller i dag kommer troligtvis att ligga kvar under veckan, säger Elin Torstensson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons