Nyheter

Fler ulricehamnare än någonsin

Från januari i år har folkmängden i kommunen ökat med 90 personer. Därmed har Ulricehamn det högsta invånarantalet någonsin.
Nyheter • Publicerad 15 augusti 2013

Enligt ny statistik är Ulricehamns folkmängd den största sedan kommunsammanslagningen 1974, då kommunen fick sin nuvarande form. Sista juni i år fanns 23 105 invånare, uppger Statistiska centralbyrån.

– Det är mycket glädjande siffror. Vi kan se att kommunens satsningar på etablering av nya bostadsområden fortsätter att ge positivt resultat i befolkningsutvecklingen, säger kommunalrådet Lars Holmin (M).

405 personer från övriga Sverige har flyttat till Ulricehamn sedan december förra året. Ett antal hundra har också flyttat härifrån, men totalt har inflyttningarna ändå bidragit till en befolkningsökning på 48 personer under den perioden. Det är också fler personer som har flyttat hit från ett annat land än antalet som emigrerat.

Flyttnettot är alltså positivt, men födelsenettot är negativt – det avled fler ulricehamnare än vad det föddes nya under det första halvåret. Men kanske är trenden bruten; i juni föddes 35 barn och 19 personer avled.

Kristin Ståhlkrantz
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.