Annons
Nyheter
I måndags öppnade politikerna för ökat elevstöd vid Stenbocksskolan. Men förvaltningens underlag visar att även andra grundskolor i kommunen behöver mer pengar.
Nyheter • Publicerad 12 september 2014

Som UT berättade i tisdags fick förvaltningen i uppdrag att se till att alla elever vid skolan får det stöd de enligt skollagen är berättigade till.

Detta sedan förvaltningen hade redovisat behovet av ytterligare stödinsatser vid skolan.

Annons

Samtidigt finns redan ett tickande underskott för året på 1,4 miljoner kronor, som helt beror på det ökade behovet av stöd för elever. Enligt underlaget behöver ytterligare tre tjänster som specialpedagog och speciallärare inrättas vid Stenbocksskolan.

Men Stenbocksskolan är inte enda skolan i kommunen där ytterligare insatser av detta slags behövs, enligt förvaltningen.

– Även andra grundskolor är också i behov av extra resurser för att kunna uppfylla det som skollagen säger avseende elevernas rätt till stöd. Vi ser att det är svårt att få resurserna att räcka till för att klara denna situation, konstaterar Helén Claesson, chef välfärd, lärande samhällsutveckling.

Vad är orsakerna till att så många elever inte når upp till målen?

– Hade jag vetat svaret på den frågan hade vi åtgärdat det för länge sedan. Det är det problemet som vi brottas med hela tiden. Beslutet nu i kommunstyrelsen ger ökade möjligheter att hantera dessa behov.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons