Nyheter

Fick foten överkörd på övergångsställe

– Man kan ju undra om det hade någonting med EU-valet att göra, skämtar fritidspolitikern Per Gustafsson. Hans fot blev överkörd av en bilist som inte stannade vid ett övergångsställe.
Nyheter • Publicerad 27 maj 2014
Per Gustafsson.
Per Gustafsson.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Förra lördagen hade Per Gustafsson och två av hans partikamrater varit ute och knackat dörr och var nu väg tillbaka till Socialdemokraternas partilokal.

När de skulle passera ett övergångsställe på Järnvägstorget var Per Gustafsson först med att gå över men en bilist brydde sig inte om att stanna utan körde över hans fot. Dessutom träffades backspegeln som fälldes in med en smäll. Trots det fortsatte föraren uppför gatan.

– Jag kan inte förstå hur man inte kan stanna. Man märker ju att man kör över en fot, säger Per Gustafsson.

Vid tillfället hade de på sig röda partitröjor så det gick inte att ta miste på att de var ute och kampanjade inför valet. Men Per Gustafsson tror inte att det skulle vara därför han blev påkörd.

– Föraren var säkert bara ouppmärksam och jätte-stressad. Men jag hade stannat ändå.

Innan de hunnit fatta vad som egentligen hände, var bilen redan förbi nästa övergångsställe och registreringsnumret doldes av förbipasserande människor.

De såg inte heller bilmärket så det enda kännetecknet är att den var liten och ljusröd.

– Eftersom jag inte kunde ge polisen någonting brydde jag mig inte om att polisanmäla det.

Han sökte inte heller vård för foten.

– Jag spolade massa vatten på foten som var helt blålila. Men svullnaden gick ner efter några dagar, säger Per Gustafsson.

– Nu tittar jag noga nu innan jag går över gatan och jag har sagt till barnen igen att de ska se till att bilarna står stilla innan de går över.

Sandra Wennergren
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.