Nyheter

Fem män åtalas för byggstöld

De fem män som suttit häktade misstänkta för stölden vid Tvingenbygget på Storgatan i Ulricehamn tidigare i december åtalades i går.
Nyheter • Publicerad 22 december 2014

Enligt åtalet har de fem männen tillsammans och i samförstånd stulit en vibratorplatta, en sladdvinda och 70 liter diesel från byggarbetsplatsen på Storgatan.

De fem männen upptäcktes mitt i natten av en boende i ett av de nya bostadsrättshusen i kvarteret Tvingen. Männen sprang fram och tillbaka från en vit skåpbil med dunkar. En polispatrull kunde en kort stund därefter stoppa bilen vid rastplatsen utmed riksväg 40 i Brunn.

De fem männen, mellan 25 och 38 år gamla, förnekar alla brott. Den tekniska bevisningen, bland annat från husrannsakan av skåpbilen, är dock övertygande.

Kuriosa är att den vita skåpbil som de misstänka använde sig av har blivit kvar på rastplatsen i Brunn. Någon gång under de senaste två veckorna har bilen utsatts för omfattande skadegörelse bestående av klotter och sönderslagna rutor.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.