Nyheter

Felicia drömmer om att få sälja saker

Felicia Eksell, 14 år, designar och säljer t-shirts, luvtröjor, mjukisbyxor och twillshorts. I sommar hoppas hon kunna utveckla idén ytterligare och bland annat starta en butik på nätet.
Nyheter • Publicerad 17 juni 2011
Felicia Eksell och hennes hund Karisma har gått Nuabs kurs i eget företagande.
Felicia Eksell och hennes hund Karisma har gått Nuabs kurs i eget företagande.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

– Jag köper kläderna och trycker på dem. När jag var liten var jag väldigt intresserad av försäljning så jag har vetat att jag har velat göra den ända sedan dess. När jag hörde talas om sommarlovsentreprenörer såg jag det som en möjlighet.

– Jag vill tjäna pengar och så tror jag det kan se bra ut i cv:n. Dessutom har jag roligt när jag gör mina kläder.

– Det har varit lärorika dagar här och jag har fått lära mig hur man ska vara mot kunden och hur man alltid kan utveckla sin produkt.

Vad är det som är bäst med att driva eget företag?

– Att man kan bestämma själv. Jag är ung och van vid att de vuxna bestämmer, men nu får jag bestämma själv och tjäna lite pengar. Det är också kul att trycka själv och det är roligt när andra människor uppskattar det.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.