Annons
Nyheter
Den före detta äldreomsorgschefen lämnar sin anställning i Ulricehamns kommun. Med 18 månadslöner.
Nyheter • Publicerad 5 april 2014

En uppgörelse är nu klar mellan Ulricehamns kommun och kommunens före detta äldreomsorgschef, Maj-Britt Thylander.

Uppgörelsen träder formellt i kraft om knappt två månader, den 1 juni. Då lämnar Maj-Britt sin anställning i Ulricehamns kommun. I uppgörelsen ingår att kommunen betalar ut 18 månadslöner.

Annons

Perioden fram till dess, den 1 april-31 maj är Maj-Britt Thylander arbetsbefriad, med lön.

Lars Lindbergh, kommunens personalchef, säger att det är fråga om en samförståndsuppgörelse mellan kommunen och Maj-Britt Thylander.

Processchef Carita Brovall, Maj-Britt Thylanders närmaste chef, säger att parterna har haft flera träffar för att diskutera en lösning.

– Vårt förstaalternativ var att försöka hitta en annan tjänst. Men vi har inte hittat någon lämplig lösning. Därför har vi nu enats om att gå skilda vägar, och att Maj-Britt slutar sin anställning i kommunen, säger Carita Brovall.

Det var efter uppgifter i vintras om ett underskott inom äldreomsorgen i storleksordningen tio miljoner kronor, som kommunen anlitade en extern konsult för att granska ekonomin i verksamheten.

Då en rapport från konsulten lämnats i början av januari i år, fick den dåvarande chefen Maj-Britt Thylander besked från sin arbetsgivare att hon inte längre var verksamhetschef för kommunens äldreomsorg.

I en intervju med UIricehamns Tidning några dagar efter beskedet, kommenterade hon utvecklingen så här:

- Visserligen har jag en del av ansvaret för det som hänt. Men jag är inte ensam om det. Vilket även rapporten säger. Jag fick det eftersom jag ansågs ha den kunskap och erfarenhet som krävdes. Jag sökte inte tjänsten.

UT har sökt Maj-Britt Thylander för en kommentar.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons