Annons
Nyheter

Fart och fläkt på skolans hälsodag

Zumba, smoothies, föreläsningar, hjärt- och lungräddning. Ja, det fanns en hel del saker som Tingsholms elever kunde prova på när elevrådet anordnade en hälsodag.
Nyheter • Publicerad 5 maj 2011
Zumban lockade många. FOTO: Labrini Stavrekas
Zumban lockade många. FOTO: Labrini StavrekasFoto: Labrini Stavrekas

Elevrådet på Tingsholm hade varit kreativt. En hel dag hade ordnats i hälsans tecken. Dagen var inte obligatorisk men aktiviteterna lockade ändå till sig många nyfikna elever. De som ville kunde bland annat prova på hjärt- och lungräddning. Fanny Pettersson, Simon Dahlén och Jessica Karlsson som gick andra året på omvårdnadsprogrammet lärde mer än gärna ut sina kunskaper.

– Jag tycker att den här dagen borde vara obligatorisk. Vi har haft jättemycket att göra och sådana här dagar syns vi mer. Hela hälsoveckan som är nu är bra för oss, säger Simon.

Annons

Det bjöds även på föreläsning i aulan. Personal från Ungdomens hus bjöd på smoothies. Men det fanns en sak som lockade ett stort gäng träningssugna ungdomar, zumba. Det var närmre 40 personer som testade träningsformen i skolans idrottshall, både killar och tjejer. Och det var en aktivitet som lockade fram leenden och skratt. För det var inte alltid så lätt att få steg och rörelser att sitta. Hälsodagen avslutades med en stafett där klasserna fick göra upp om ära och prestige. Elevrådets Ida Lönnfält var nöjd med dagen.

– Vi har aldrig kört det här innan men vi är nöjda. Önskemål om en sån dag kom upp under ett elevrådsmöte och vi ser det som en liten uppvärmning inför Hälsoveckan som startar nästa vecka.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons