Annons
Nyheter

Får borgen – men inte som önskat

Kommunen går i borgen för UIF.
– Men jag vet inte vad beslutet egentligen innebär, säger Håkan Kannius.
Nyheter • Publicerad 13 januari 2011
Glada miner hos Håkan Kannius och andra UIF:are vid det första spadtaget i slutet av november. I tisdags beslutades att kommunen endast beviljar borgen för lika stor del av byggnaden som är öppen för allmänheten.Foto: Henrik Erickson

Ulricehamns IF har ansökt om en kommunal borgen för ett lån på maximalt 5 500 000 kronor. Pengarna är till byggandet av ny klubbanläggning vid Lassalyckan och som skall ersätta den gamla UIF–stigan, vilken kommer att rivas. Allmänheten kommer att ha tillgång till delar av den nya klubbanläggningen i form av omkldningsrum och duschar.

Nybygget beräknas kosta totalt 8 000 000 kronor exklusive moms, varav UIF skall stå för den summa för vilken man sökt kommunal borgen.

Annons

Vid kommunstyrelsens sammanträde i måndags blev beslutet att kommunen beviljar Ulricehamns IF en borgen för 3 500 000 kronor. Som motiv till att inte ge borgen för det önskade beloppet så anges att kommunens engagemang i klubbanläggningen motsvarar ungefär 35 procent av byggnaden och att borgensåtagandet därför skall motsvara lika mycket av den totala kostnaden.

– Det är svårt att veta vad som beslutats eftersom det är luddigt skrivet och innan jag vet mer så kan jag inte ge några kommentarer, säger Håkan Kannius, ordförande i Ulricehamns IF.

– Jag kan i alla fall säga att det är inte i de här banorna vi diskuterat tidigare och jag måste prata med kommunfolket för att få lite klarhet i detta.

Är bygget på något vis hotat av det här beslutet?

– Inte alls. Vi får väl prata med banken för att hitta en lösning och det oroar jag mig inte för. Men som sagt - jag måste få veta mer innan jag kan ge några säkra svar.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons