Nyheter

Fängelsestraff för stöldliga

Det blir fängelsestraff för alla de åtta som var inblandade i den omfattande stöldliga som stal för hundratusentals kronor ur butiker i Borås och Gällstad.
Nyheter • Publicerad 3 juni 2011

UT har tidigare berättat om ligan som avslöjades när en 30-årig kvinna togs på bar gärning då hon stal i butiker vid Stora torget i Borås. Hon och de sju andra kommer från ett område i forna Sovjetunionen. Samtliga, två kvinnor och sex män, har suttit häktade i väntan på rättegång.

Domarna gäller stöld, förberedelse till stöld, häleri och snatteri. Flera av de dömda döms på flera punkter. Fängelsestraffen ligger på mellan fem månader och två år. Alla åtta ska därefter utvisas ur landet och får inte återvända på tio år

Ligan stal bland annat kläder, kosmetika, hygienartiklar, leksaker och choklad. Godset skickades från Sverige med utlandspaket som lämnades i en butik med postservice. En av kvinnorna förde noteringar om gods som sändes i väg vilket ledde polisen på rätt spår. I beslagtagna paket hittades varor till stora värden.

Alla åtta förnekade brott i polisförhören, förutom en man som erkände häleri.

Victoria Ramalho / BT

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.