Annons
Nyheter

Fängelsestraff för rattfyllerister

En man i 50-årsåldern från ett samhälle norr om Ulricehamn döms till fängelse i en månad för grovt rattfylleri. En 22-årig kommuninvånare får samhällstjänst för liknande brott.
Nyheter • Publicerad 7 november 2010

50-åringen har flera gånger tidigare ertappats onykter bakom ratten. Nu döms han till fängelse i en månad för en händelse i maj i år då han stoppades av polis i Borås. Alkoholkoncentrationen i blodet var då en dryg promille.

50-åringen blev villkorligt frigiven från ett fängelsestraff, dömd för rattfylleri även då, så sent som en månad före Boråskörningen.

Annons

Även en 22-åring från Ulricehamns kommun dömdes för grovt rattfylleri och olovlig körning av Borås tingsrätt den gångna veckan. 22-åringen döms till två månaders fängelse men straffet omvandlas till samhällstjänst.

22-åringen körde bil med 1,35 promille då han i december förra året körde av vägen och in på en företagstomt i Ulricehamn. Han döms förutom samhällstjänst till ett skadestånd på nästan 30 000 kronor för förstörelsen hos företaget.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons