Annons
Nyheter

Fängelse för skorånare

Den man som rånade skoaffären i Tranemo med kniv döms till fängelse i ett och ett halvt år.
Nyheter • Publicerad 25 november 2010

Mannen ska dessutom betala skadestånd till expediten med 16 000 kronor och till den kund som var inne i butiken med 12 000.

Det var den 26 oktober som mannen kom in i butiken och drog fram en tre decimeter lång tandad brödkniv och hotade expediten.

Annons

Enligt vad som sägs i domen tog expediten honom först inte på allvar, eftersom han uppträdde besynnerligt. Men strax blev han aggressiv och högg med kniven i en skolåda och en plastkasse för att visa att han menade allvar. Expediten har uppgett att hon tog hela händelsen mycket hårt.

Kunden har uppgett att hon uppfattade mannen som oberäknelig och att han skulle kunna göra verklighet av hoten.

Mannen i fråga hade nyligen avtjänat ett straff för ett grovt brott och frigavs villkorligt. Prövotiden gick ut dagen före det här rånet. Att mannen återfalligt i allvarlig brottslighet så snart har tingsrätten tagit hänsyn till när de har bestämt påföljden.

Mannen har berättat hur han hade druckit en halv sjuttiofemma vodka och inte tagit sina mediciner på tre dagar. Han behövde pengar och tanken på att få dem i butiken slog honom när han gick förbi.

Tingsrätten skriver att de saknar anledning att ifrågasätta expeditens och kundens uppgifter och att deras berättelser även i stora delar stöds av mannens uppgifter. Därför döms mannen nu alltså som skyldig till två fall av rån. Han döms också för skadegörelse som ska ha skett vid ett annat tillfälle.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons