Annons
Nyheter

Fängelse för misshandel av sambo

Mannen från Tranemo åtalades för grov kvinnofridskränkning och anklagades för att ha misshandlat sin sambo flera gånger. Nu frias han från några av åtalspunkterna men döms ändå för misshandel till fyra månaders fängelse.
Nyheter • Publicerad 16 november 2010

Mannen åtalades för sju olika punkter av misshandel. Bland annat sades han ha kört på henne med bil och misshandlat henne när hon var gravid. Tingsrätten anser dock inte att det är bevisat att mannen gjort detta samt två av de andra händelserna han anklagas för.

Han frias därför från fyra av anklagelsepunkterna. Men döms alltså för tre.

Kvinnan och mannen ger olika bilder av händelserna och hur situationen var i hemmet. Kvinnan beskriver det som att hon var rädd för mannen och att han hade alkoholproblem. Mannen säger i sin tur att kvinnan har alkoholproblem och beskriver henne som våldsam. Han säger att han ibland låste in sig eller begav sig från platsen för att undvika bråk.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons