Nyheter

Fängelse för misshandel av fru

En man i 25-årsåldern döms till två månaders fängelse för att bland annat ha misshandlat sin fru.
Mannen döms även för olaga hot, dopningsbrott och grovt rattfylleri.
Nyheter • Publicerad 22 november 2011

Kvinnan har i domstol uppgett att hon den aktuella dagen i mars kom hem efter att ha varit hos sin mamma. Då märkte hon att mannen hade druckit. Hon började hälla ut spriten i vasken, men då blev mannen arg. Bland annat slog han på flaskan så att den exploderade och hon skar sig i handen.

Han ska också ha tryckt upp henne mot väggen och sagt att han skulle döda henne. Hon kom loss, låste in sig i badrummet och ringde efter hjälp.

Mannen har uppgett att det var kvinnan som krossade flaskan när hon försökte hälla ut spriten så fort som möjligt. Han har inte heller slagit kvinnan eller tagit grepp runt hennes hals.

Domstolen anser det inte bevisat att mannen slagit på flaskan så att den gick sönder. Vad gäller det övriga händelseförloppet anser tingsrätten det bevisat att mannen har tagit stryptag och hotat kvinnan.

Mannen döms också för ringa dopningsbrott, vilket han har erkänt. Han förnekar rattfylleri och har uppgett att han drack alkohol efter bilfärden.

Detta motsägs av poliser som har haft honom under uppsikt från det att han klev ur bilen.

Förutom fängelse ska mannen betala ett skadestånd på 6 000 kronor till kvinnan.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.