Nyheter

Fängelse för misshandel

En man döms till fängelse i tre månader för att ha slagit en kvinna och för att ha hotat flera personer.
Nyheter • Publicerad 5 december 2014

Det var i somras i samband med en båttur som mannen uppträdde hotfullt mot de fyra andra som var med på turen. Alla har beskrivit det som att man i början hade trevligt. Men i samband med att mannen badade blev han hotfull och ropade skällsord till de andra. Bland annat sa han att han skulle döda dem.

Mannen sägs ha blivit arg eftersom en av de andra inte ville bada.

Det hela slutade med att de övriga kallade på polis.

Det ska ha förekommit alkohol under båtturen och mannen har sagt att han inte minns något från händelsen. Men han har också sagt att han litar på de övriga inblandade och därför erkänner brott.

Rätten anser det bevisat att mannen har gjort sig skyldig till olaga hot vid tillfället.

Mannen åtalades också för att vid ett annat tillfälle ha misshandlat den kvinna han är tillsammans med. Även vid denna händelse har mannen problem att minnas vad som hänt. Men han har erkänt brottet. Han säger att han litar på det kvinnan säger men att han har svårt att förstå varför han har låtit sin ilska gå ut över henne.

Mannen ska ha slagit kvinnan med handflatan tre gånger på axeln och en gång i ansiktet. Han ska också ha hotat kvinnan till livet. Hon tvingades söka skydd hos en granne.

Rätten konstaterar bland annat att kvinnans uppgifter är trovärdiga och att mannen har gjort sig skyldig till olaga hot och misshandel.

Mannen har dömts flera gånger förut, bland annat för misshandel. Han är också dömd tidigare för brott mot samma kvinna.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.