Annons
Nyheter
En man som i början av oktober greps i Spanien har nu dömts till fängelse för brott begångna i Ulricehamn. Bland annat anses han ha gjort sig skyldig till att slå sin förra fru med en flaska.
Nyheter • Publicerad 11 november 2014

Mannen döms av Borås tingsrätt till sex månaders fängelse. Han ska dessutom betala skadestånd till de tre offren på totalt 40 000 kronor.

Brotten begicks redan 2011 i Ulricehamn men mannen försvann. När han nyligen efterlystes internationellt kunde han gripas i Spanien.

Annons

Brotten har framför allt riktat sig mot mannens förra fru. Vid ett tillfälle har han kommit fram till henne på en restaurang, hållit fast hennes ena arm och sedan slagit henne två gånger med en ölflaska i ansiktet. När han gjorde detta skrek han också att han skulle döda henne. Vid tillfället hade mannen dessutom ett besöksförbud mot sig. Han fick alltså inte besöka eller på annat sätt ta kontakt med kvinnan.

Mannen nekade till brott. Men rätten anser att kvinnas berättelse är trovärdig och att den stöds av annan bevisning som vittnesuppgifter och journalutdrag.

Mannen döms alltså för misshandel, olaga hot och överträdelse av besöksförbud. Han döms även för överträdelse av besöksförbud vid flera andra tillfällen.

Mannen döms också för att ha hotat sin före detta svärmor samt misshandlat sin förra frus nya man.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons