Nyheter

Fängelse för hot och förföljelse

En man döms till sex månaders fängelse för bland annat hot mot sin före detta sambo och dennes nya pojkvän.
Nyheter • Publicerad 4 april 2014

Han döms också för olovlig körning och grovt rattfylleri.

Kvinnan har bland annat berättat hur hennes före detta sambo ringde vid tretiden på natten till midsommardagen förra året. Han skrek i telefonen, och sa att kvinnans nya pojkvän hade misshandlat deras barn. Han ska ha hotat att skjuta pojkvännen för detta.

Mannen åtalades bland annat också för att ha skickat hotfulla meddelanden till kvinnan och hennes pojkvän. Vid ett tillfälle ska mannen ha ringt kvinnan och hotat henne för att hon hade polisanmält honom.

En av åtalspunkterna var grovt rattfylleri. Mannen körde i början av förra året in i en framförvarande lastbil. Ett prov visade efteråt att han hade 1,75 promille alkohol samt narkotika i blodet.

Mannen har erkänt en del, förnekat annat och sagt att han i övrigt inte minns en del av händelserna.

Tingsrätten finner med stöd av bland annat vittnesmål, meddelanden och inspelat telefonsamtal att mannen har gjort sig skyldig till flera av brotten. Bland annat är mannens upprepade hot mot kvinnan att betrakta som brottet olaga förföljelse.

Förutom detta döms mannen för olaga hot, övergrepp i rättssak, olovlig körning och grovt rattfylleri. Mannen ska också betala skadestånd till kvinnan på 10 000 kronor och till hennes pojkvän med 5 000 kronor.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.