Annons
Nyheter

Fängelse efter onykter bilkörning

En man i 25-årsåldern döms till en månads fängelse efter ha kört rattfull och utan körkort.
Nyheter • Publicerad 2 september 2014

Rattfyllan uppdagades i samband med en olycka som skedde öster om Ulricehamn den 13 april i år. Mannen har själv uppgett att han hade festat innan olyckan. Fortfarande fyra timmar efter olyckan hade mannen 1,09 promille alkohol i blodet. Olyckan skedde i samband med att mannen gjorde en omkörning och fick sladd. Mannen slungades ur bilen och skadades allvarligt. Mannen har uppgett att han skadade revben, rygg och en lunga i olyckan och att han vårdades länge på sjukhus.

Tingsrätten konstaterar att det rör sig om en grov rattfylla. Rätten konstaterar även att mannen saknar körkort och att han har dömts för detta förut. Men man tar också upp att mannen har orsakat sig själv stort lidande vid kraschen. Sammantaget anser man alltså att fängelse i en månad är en lämplig påföljd.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons