Annons
Nyheter

Få väskor återfås

Väskstölder drabbar främst äldre människor, och det är sällan väskan dyker upp igen. Det bästa sättet att skydda sig är att ha uppsikt över sina värdesaker.
Nyheter • Publicerad 13 mars 2014

Den som blivit av med sin väska kommer sannolikt inte få se den igen. Men det händer trots allt ganska ofta att gärningsmännen grips, fast då gäller det att någon kan identifiera dem.

– Det krävs egentligen att vi får bilder på gärningsmännen. Men att få tillbaka väskan är nog att hoppas på för mycket, säger närpolisbefäl Malin Kannius.

Annons

Trots två väskstölder på kort tid är det inte ett speciellt vanligt brott i Ulricehamn. Det är visserligen svårt att säga hur stort mörkertalet är, men anmälningarna varken ökar eller minskar utan ligger på en ganska jämn nivå.

– Det är inte jättevanligt, men visst händer det emellanåt. Vi får in en handfull anmälningar per år, säger Malin Kannius.

För att skydda sig mot stölder är det bästa att helt enkelt vara försiktig, och inte lämna sin väska där någon kan ta den.

– Ha koll på väskan. Sedan kan man ha plånboken i fickan, där är den inte lika lätt att ta. Det är ju plånboken som de vill åt, säger Malin Kannius.

Henrik Sandgren
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons