Annons
Nyheter

Ett ögonblick Carita Brovall

... som blir en av två processchefer i Ulricehamns kommuns nya organisation.
Nyheter • Publicerad 22 oktober 2010
Carita BrovallFoto: 

Grattis till utnämningen, kom det som en överraskning?

– Det har ju varit en ganska lång väg fram. Ett arbete som Eva Roslund och Karl Erik Claesson jobbat fram tillsammans med bland annat de fackliga organisationerna. När jag fick erbjudandet blev man förstås både stolt och glad över det förtroende det innebär. Dessutom känns det som en stor utmaning.

Annons

Vad gör egentligen en processchef?

– Det är lite tidigt att i detalj beskriva. I stora drag innebär det inledningsvis att forma en organisation för kommunens verksamhet när nu sex tidigare förvaltningar blir till en.

Vad har du gjort tidigare i din kommunala karriär?

– Jag är legitimerad sjuksköterska och har tidigare arbetat som undersköterska, sjuksköterska, distriktssköterska samt medicinskt ansvarig sjuksköterska i Ulricehamn och Tranemo. Jag har också arbetat som utvecklingsledare vid vård- och omsorgsförvaltningen. Sedan 2009 är jag tf avdelningschef för äldreomsorgen i Ulricehamn. Under tre år var jag dessutom utlånad till Högskolan i Borås där jag arbetade med olika projekt.

Vem är Carita Brovall?

– Jag är 45 år, har i december jobbat 25 år i Ulricehamns kommun där jag började som undersköterska på dåvarande Hesters sjukhem. Jag bor i Ulricehamn med sambo och har två tonåriga barn.

Vad brinner du för i ditt nya jobb?

– Att få vara med och forma den kommunala verksamheten på sådant sätt att det fungerar så bra som möjligt för både kommuninvånarna i Ulricehamn och verksamhetsmässigt för kommunen. Att med nya grepp i en ny organisation förhoppningsvis förenkla det arbetet.

Nya organisationen

Överst i hierarkin: Eva Roslund och Karl Erik Claesson, förvaltningschefer (kommunchefer)

Därunder: Carita Brovall och Göran Nyman, processchefer med delat ledarskap för lärande-välfärd-samhällsutveckling.

Nästa chefsnivå: Ett antal, ej utsedda, processchefer (verksamhetschefer) för det interna arbetet med miljö, fastigheter, ekonomi med flera kommunala verksamheter.

Start: Nya organisationen träder i kraft vid årsskiftet.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons