Annons
Nyheter

Ett ögonblick Bengt Nilsson...

... naprapat som driver Björnhälsan i Ulricehamn och som både lördag och söndag tjänstgjorde på IKEA i Jönköping.
Nyheter • Publicerad 30 november 2010
Foto: Henrik Erickson

Du har inte blivit möbelhandlare - vad gjorde du på IKEA?

– Samtliga IKEA i Sverige har naprapater i butikerna under slutet av november och december. Vi är med som bollplank för folk som har problem med ryggen när de sover.

Annons

Fick du många frågor?

– Väldigt många. I lördags hann jag inte ens äta lunch. Det finns många som vaknar och har ont i ryggen men inte vet varför.

Är det många svenskar som ligger i för dåliga sängar?

– O ja. Jag skickar varje vecka i väg patienter i Ulricehamn för att köpa ny säng. En del har för gammal säng som har blivit för mjuk och tappat i fasthet medan andra har ändrat sin egen vikt.

Var helgens uppdrag en engångsföreteelse?

– Det vet vi inte än men det förs samtal mellan naprapatförbundet och IKEA om en fortsättning på projektet. Det finns mycket att vinna för alla parter.

Bengt Nilsson från Ulricehamn är legitimerad naprapat. Här är hans tre råd till den som ska köpa ny säng.

? Den som vaknar med ryggont som går över 30-40 minuter efter uppstigning bör byta säng. Då är det något som är fel. Att lägga ett tryckavlastande liggunderlag mellan bäddmadrass och sängstomme, och se om det blir bättre för ryggen, är ett bra test.

? Köp en säng med en madrass som är anpassad efter din egen vikt.

? Sover du på rygg, på mage eller på sidan. Det avgör vilken madrasstyp du ska välja. Sidosovaren behöver en zoniondelad madrass, magsovaren en fastare medan ryggsovaren kan välja en lite mjukare variant.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons