Annons
Nyheter
En man i 40-årsåldern döms nu till ett års fängelse, bland annat för att ha rånat en bensinstation i Ulricehamn med hjälp av en spruta.
Nyheter • Publicerad 12 september 2014

Mannen döms också för att ha tagit spritflaskor från en restaurang i Borås.

Stölden av spritflaskorna skedde den 7 augusti. Mannen hävdar att han varken kan erkänna eller förneka eftersom han vid tillfället befann sig i ett psykotiskt tillstånd.

Annons

En väktare har vittnat om vad som hände på kvällen. När han kom till restaurangen var en ruta krossad och det fanns mycket blod på platsen. Han hittade också en bit hår och hud från ett huvud, och beskrev hur mannen måste ha blivit "skalperad" när han tog sig in genom det krossade fönstret.

Mannen hittades knappt hundra meter från restaurangen med två av restaurangens spritflaskor bredvid sig.

Tingsrätten konstaterar att det var mannens blod som hittades på restaurangen och tillsammans med annan bevisning tycker man det är tillräckligt för att döma mannen för stöld. Rätten konstaterar också att mannen inte led av någon allvarlig psykisk störning vid händelsen.

Rånet mot bensinstationen skedde den 12 augusti. Även här hävdar mannen att han inte minns mycket av det som hände. Men med hjälp av vittnen och bilder från övervakningskameran har rätten bildat sig en uppfattning av vad som har hänt. Man konstaterar att mannen har riktat spetsen på en spruta mot personal och därigenom fått med sig ett paket han borde ha betalat för.

När personalen försökte ta tillbaka paketet gjorde mannen utfall med sprutan och sa att han hade både Hiv och Hepatit C.

Rätten ser inga hinder att döma mannen till fängelse. Straffvärdet är ett år och två månader men rätten väger in att mannen inte hade tagit sin medicin på flera dagar och till följd av det upplevde ett starkt behov av att inta lugnande medel.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons