Annons
Nyheter
De allra flesta patienter är väldigt nöjda med vården i Dalum. En stängning vore jättetråkig, både för dem och för personalen.
Nyheter • Publicerad 11 november 2014

Det säger Ulrika Classon, vårdcentralschef i Dalum, som i mitten av oktober fick information om vad som är på gång.

Och hon befarar det värsta. För på somrarna, under semestertiden, är det besvärligt. Då finns en läkare i tjänst och om hon/han måste lämna vårdcentralen, finns ingen läkare på plats i lokalerna.

Annons

– Så som det står i Krav och kvalitetsboken verkar det svårt att göra något annat än att lägga ned. Det vore jättetråkigt, både för patienterna och för personalen, som gör ett jättebra jobb, säger Ulrika Classon.

Just nu går hon och övrig personal i spänd väntan på det slutliga beslutet om framtiden för Dalums vårdcentral, som hon tror kommer på primärvårdssstyrelsens möte 20 november.

– Men det känns ganska uppgivet, ekvationen med krav på bemanning och god ekonomi går inte ihop, säger hon.

Vårdcentralen vid Dalatorget i Dalum öppnade 1987. I dag är tre läkare och fem sjuksköterskor anställda där. På vårdcentralen finns distriktsläkaremottagning, distriktssköterskemottagning, barnavårdscentral, laboratorium, psykolog och specialistsköterskemottagning. Ungefär 4 100 patienter är listade.

Bo Högborn
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons