Annons
Nyheter

En skogsdag till sjöss

Under lördagen avgick M/S Sylvia fullastad med skogsägare för en tur med tema lövträd.
Nyheter • Publicerad 20 juni 2011
Under lördagen anordnade Skogsstyrelsen med mera en båttur för markägare. Tanken var att puffa för lövskogen. Intresset var stort och båten full.
Under lördagen anordnade Skogsstyrelsen med mera en båttur för markägare. Tanken var att puffa för lövskogen. Intresset var stort och båten full.Foto: Anders Rosenberg

Det var Skogsstyrelsen som arrangerade dagen i samarbete med Länsstyrelsen, Södra skogsägarna och Göteborgs universitet. Inbjudna var skogsägare vid Åsunden, Sämsjön och Yttre Åsunden samt Torpasjön.

Intresset var stort och alla som ville kunde inte följa med. Ett 40-tal markägare var det i alla fall som fick plats på båten.

Annons

– Vi tyckte det kunde vara kul med ett nytt grepp i och med att det här är ett intressant område. Man behöver få upp ögonen för lövskogen, både för att den har stora naturvärden och för produktionsvärdena, säger Ronny Fihn på Skogsstyrelsen om båtturen.

Båtturen gick till Fästeredssund och sedan tog sällskapet bussen hem till Ulricehamn igen via några intressanta lövskogsområden.

Utgångspunkten var alltså att Åsundens omgivningar är rika på lövskog. Under dagen diskuterades sedan frågor kring lövskog.

Som varför man ska satsa på lövskog istället för granskog, hur man får lönsam lövvirkesproduktion och vilka växter och djur som behöver lövskog?

– De deltagare som var med var väldigt nöjda, säger Ronny Fihn.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons