Utslaget över hela månaden var det priset på den så kallade spotmarknaden 93 öre per kWh. Till detta skall läggas skatter, varefter kostnaden går upp till 1,63 kronor.
Om man får sin el levererad via Ulricehamns Energis nät tillkommer 40 öre per kWh, beräknat på 20 amperes spänning och en årsförbrukning på 15 000 kWh.
Två kronor och tre öre blir alltså februarikostnaden totalt.
Det är Ulf Fritzson vid 7H Kraft som redogör för dessa kostnader.
En jämförelse mellan februari i fjol och motsvarande månad i år visar att förbrukningen i år blivit tio procent högre, samtidigt som kostnaden gått upp 30-40 procent.
Det innebär, fortsätter Fritzson att en vanlig ökning mellan de båda februarimånaderna kan vara 1 000 kWh, och därmed blir kostnaden 2 000 kronor högre.
Detta gäller de cirka 15 procent av bolagets kunder som har rörligt avtal. För de övriga blir det ingen skillnad. Fast avtal kan gälla mellan tre månader och fem år.
I Borås har energibolaget gått ut med en upplysning till sina kunder vad som är att vänta när räkningen kommer. Den kan tyckas omotiverat, eller närmast chockerande hög. Därför erbjuder man avbetalningsmöjligheter.
Någon liknande upplysning har inte 7H Kraft för avsikt att lämna.
– Vi talade om det men räknar med att våra kunder skall vara medvetna om hur det ligger till, säger Fritzson.
Det finns flera anledningar till det rekordhöga elpriset: Kylan har varit ovanligt hård, och flera kärnkraftverk står stilla. Sammantaget ger detta det höga priset.
Möjligen kan man ana en ljusning. De 93 örena i februari motsvarades i går av 69 öre.