Nyheter

Elevombud kräver åtgärder av skola

En anmälan om kränkande behandling av en elev vid Stenbocksskolan i Ulricehamn har utretts av Barn- och elevombudet (Beo).
Nyheter • Publicerad 29 augusti 2014

Detaljerna i vårdnadshavarens anmälan till Beo är delvis sekretessbelagda. Men det framgår att eleven under en tid har utsatts för kränkande behandling av olika slag av andra elever vid skolan.

Skolans personal och rektor har fått kännedom om den kränkande behandlingen. Men då det saknas dokumentation eller andra uppgifter om vem eller vilka som svarat för den kränkande behandlingen, har utredningen i ärendet haft svårt att resultera i några konkreta åtgärder.

Beo har beslutat att huvudmannen, Ulricehamns kommun, omedelbart ska utreda omständigheterna kring de uppgivna kränkningarna. Samt vidta de åtgärder som kan krävas för att förhindra framtida kränkningar. Senast den 25 november ska huvudmannen redovisa för Beo hur man i detta fall har levt upp till skollagens krav att motverka kränkande behandling.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.