Annons
Nyheter

Elevernas berättelser blir bok

Eleverna som läser arabiska på Stenbocksskolan har alla skrivit ned en berättelse från sitt liv. Nu ska berättelserna översättas och bli bok.
Nyheter • Publicerad 25 april 2013

Läraren Najwa Sader startade upp projektet med elevernas berättelser för att få dem att komma igång med språket och föra att ge dem självförtroende.

– En del var ganska tveksamma i början men när de väl började skriva så tyckte de allra flesta att det var roligt och att det gick bra.

Annons

Berättelserna på olika språk finns nu i häftade färgglada små böcker. Najwa Saders mål är nu att alla berättelser ska kompletteras med en svensk översättning och att alltsammans ska kunna tryckas i en bok.

– Tänk vilket spännande integrationsprojekt att kunna dela ut boken till alla elever på skolan, säger Najwa.

Hon söker nu olika vägar för att kunna få boken producerad.

– Ekonomin kring tryck och allt är ett hinder. Jag vet inte i dag hur vi ska lösa det men jag hoppas att det finns något sätt, säger hon.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons