Annons
Nyheter

Elever bjöd in föreläsare om mobbning

I måndags fick samtliga elever vid Stenbocksskolan lyssna till Lisbeth Pippings föredrag om mobbning. Tacka elevrådet för det!
Nyheter • Publicerad 23 november 2010
Elevrådets Linnéa Ljunggren och Oskar Wiik tillsammans med föreläsaren Lisbeth Pipping mellan två av föreläsningarna vid Stenbocksskolan i måndags.
Elevrådets Linnéa Ljunggren och Oskar Wiik tillsammans med föreläsaren Lisbeth Pipping mellan två av föreläsningarna vid Stenbocksskolan i måndags.Foto: Christer Seldevall

Totalt var det närmare 600 elever som fick lyssna till Lisbeth Pippings framställning. I en paus träffar UT elevrådets, som ger sin syn på situationen vid skolan samt behovet av att jobba mot mobbning.

– Jag ser så många små händelser som inträffar mest hela tiden här på skolan. Även om det kanske inte är mobbning, så är det ändå så mobbning kan sätta igång. Därför är det viktigt att lyfta fram frågan, vilket bland annat sker genom vårt antimobbningsprogram som kallas Agera, säger elevrådets ordförande Oskar Wiik.

Annons

Varför har ni arrangerat den här föreläsningen?

– Det är viktigt att få alla ungdomar på skolan att inse vad mobbning innebär. Med en ökad medvetenhet ökar också chansen att elever sätter stopp för mobbningen då den förekommer, säger Linnéa Ljunggren.

– Problemet med mobbning är att även de som står bredvid och inte gör något för att sätta stopp för det som händer, bidrar till mobbningen, till att den kan fortsätta, säger Oskar Wiik.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons