Nyheter

Ebbas bil brann upp

– Man blir ju chockad, man tror ju inte att en bil bara ska börja brinna sådär, säger Ebba Åkesson som körde den bil som brann på Marbäcksvägen i lördags.
Nyheter • Publicerad 8 februari 2010
Brandförloppet blev våldsamt.
Brandförloppet blev våldsamt.Foto: Läsarfoto: Ulf Palmér

Framförallt blev hon förvånad över det snabba brandförloppet. Hon larmade räddningstjänsten med en gång när bilen började ryka och när räddningstjänsten kom till platsen var bilen övertänd.

Hon bor inte i Ulricehamn men kommer härifrån och var här i helgen för att hälsa på. Den här lördagen hade hon lånat sin pappas bil och varit i Gällstad för att handla kläder. Hon var på väg hem när bilen plötsligt stannade på Marbäcksvägen innan Ulricehamn.

– Bilen tappade fart, det hände inget när jag gasade och sedan stannade den. Eftersom jag stod lite dumt försökte jag starta den igen och köra undan. Då såg jag att det började ryka ur motorn, säger hon.

Hon gick ur bilen och larmade alltså räddningstjänsten. Sedan tog sig elden mycket snabbt.

Hon klarade sig utan skador. Dessutom lyckades räddningstjänsten rädda hennes nyinhandlade kläder, som inte ens blev rökskadade. Men händelsen var ändå en otrevlig erfarenhet.

Bilen visade inga tecken på att krångla innan den här händelsen, den är dessutom relativt ny.

– Jag tänkte väl lite på det nu när jag tog den andra bilen, men risken för att det ska inträffa igen känns ju minimal, så det är ingen fara.

Orsaken till branden är ännu oklar.

En personbil blev i det närmaste totalförstörd vid en bilbrand i Ulricehamn vid 11-tiden på lördagsförmiddagen.

Det var på Marbäcksvägen som en Volvo började brinna. Föraren såg hur det började ryka från ena sidan av motorn. Bara någon minut senare brann det och föraren stannade då bilen och kunde ta sig ut.

– Ett ovanligt snabbt brandförlopp för att vara en bilbrand av det här slaget. Lyckligtvis hann föraren sätta sig i säkerhet, sa insatsledaren.

På Bogesunds bil i Ulricehamn, dit bilen fördes, vill man inte spekulera i orsaken till branden.

Bilen kommer förmodligen att tas om hand central av Volvo sedan man i Ulricehamn författat en incidentrapport.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.