Annons
Nyheter

Dussinet fullt för UIF

UIF tog en ny seger och bättrade på sin målskillnad rejält. 0-12 borta mot tabelljumbon Hanhals.
Nyheter • Publicerad 27 januari 2011

UIF tog kommandot från början och var dessutom effektiva framför mål. Eller vad säger man om en 3-0-ledning innan de fem första minuterna hade gått? Det dröjde heller inte länge innan fyran kom, den här gången i powerplay. Innan perioden var till ända hade ytterligare två mål trillat in, rena utskåpningen redan i första perioden med andra ord.

- Det var trögt i starten, men efter 1-0 fick vi snabba anfall och gjorde vad vi skulle. De hängde inte med helt enkelt, säger tränaren Hasse Hansson.

Annons

Sedan var matchen i princip redan avgjord, men UIF fortsatte ändå att göra mål. Hade de gett upp?

- Ger upp gör man inte, det gäller för oss att hålla fokuseringen, säger Hansson.

Och det höll hela vägen till slutsignalen. I andra och tredje perioden gjorde UIF ytterligare sex mål, totalt tolv alltså. Att man sedan även höll tätt bakåt gör inte saken sämre.

- Det gäller att bibehålla saker och ting, viktigt att jobba på och inte dra på sig avarter. Som helhet lyckades vi med det, säger Hansson.

Det var flera spelare som bättrade sin poängskörd. Linus Bergman och Sebastian Hellman var mest lyckosamma, med två mål och två målgivande pass var. Det var heller inget större stök på isen, få utvisningar noterades.

- Snäll match på det viset. De höll disciplinen och det är man tacksam för, lätt att sura ur annars, säger Hasse Hansson.

Leif Dahl

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons