Annons
Nyheter

Dubbel seger för Svanebo i Västgötaloppet

Anders Svanebo från Stockviks SF vann Västgötaloppet före Ulricehamnsåkarna Erik Wickström och Marcus Johansson. Den senare tvingades släppa efter ett stavbrott på sista varvet.
Nyheter • Publicerad 2 februari 2014

– Hade jag inte brutit staven är jag säker på att jag hade kunnat utmana Anders på upploppet, säger Marcus Johansson som var besviken.

Erik Wickström var mer nöjd.

Annons

– Jag kände att formen inte var den bästa i dag men jag hade bättre glid än de andra och kunde leva mycket på det. Men när Anders tryckte på in mot mål hade jag inget att sätta emot.

De tre åkte länge ihop i täten och växeldrog de första sex varven. Men Marcus Johansson drabbades alltså av ett stavbrott på sista varvet och tvingades då släppa.

Anders Svanebo vann även gårdagens fristilslopp och är nöjd med sin helg i Ulricehamn.

– Det kändes väldigt bra i dag och vi körde hårt tillsammans hela loppet. Eftersom jag framförallt satsar på de traditionella distanserna är det alltid lite svårt att veta hur det håller i ett långlopp. Idag var jag stark hela vägen och kunde avgöra innan upploppet.

Damklassen vanns av Karin Nilsson från IFK Umeå.

Läs mer i UT på tisdag.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons