Nyheter

Döms till fängelse efter misshandel

Två män från Svenljunga döms till sex respektive tre månaders fängelse för att ha misshandlat en man från Tranemo i hans bostad.
Nyheter • Publicerad 18 april 2014

Händelsen inträffade i augusti förra året. De två männen, som båda är i 20-årsåldern och bosatta i Svenljunga kommun, åkte då hem till en bekant i Tranemo för att få tillbaka pengar som han hade lånat. Mannen i bostaden misshandlades då genom att besökarna tog stryptag på honom och sparkade honom. Vid tillfället började även den misshandlade mannen att blöda, men rätten har inte kunnat avgöra vad som orsakade sårskadan.

Mannen och en kvinna på samma adress polisanmälde händelsen. De har i förhör pekat ut gärningsmännen. Till rättens bevisning finns även vittnesmål från personer som befann sig i närheten och ryckte in för att få slut på bråket.

Åklagaren yrkade på fällande dom för grov misshandel. De båda männen nekar till brotten. Den ena mannen döms till sex månaders fängelse för misshandel. Rätten bedömer även att han har gjort sig skyldig till övergrepp i rättssak för att ha hotat kvinnan i bostaden för att hindra henne från att polisanmäla händelsen. Den andra mannen döms till tre månaders fängelse för misshandel.

Kajsa Kettil
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.