Annons
Nyheter

Döms för misshandel av dotter

Det blev fällande dom för den man som åtalades misstänkt för att ha hotat och misshandlat sin dotter under nästan två års tid.
Nyheter • Publicerad 5 april 2013

Mennen polisanmäldes efter den senaste misshandeln, som inträffade i början av februari. Dottern, som är i 15-årsåldern, har uppgett hur hennes pappa har hotat och misshandlat henne sedan sommaren 2011. Hon har bland annat berättat att han har sparkat henne, knuffat in henne i ett element, slagit henne med en sladd och dragit henne i håret. Vid upprepade tillfällen hotade han henne även till livet, vid ett tillfälle med en kökskniv.

I mars åtalades mannen för grov fridskränkning. Nu dömer Borås tingsrätt honom till villkorlig dom och samhällstjänst. Mannen har sagt att han vid tillfället i februari tagit tag under armarna på dottern och fört henne från sovrummet till vardagsrummet. I övrigt nekar han till anklagelserna.

Tingsrätten bedömer flickans uppgifter som tillförlitliga. Som bevis finns även bland annat vittnesförhör, journalutdrag och rättsintyg.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons