Annons
Nyheter
Fem djurrättsaktivister åtalas för flera brott. Bland annat misstänks de för att i somras ha kastat in en yxa hos en familj i Dalum.
Nyheter • Publicerad 22 januari 2014

Det var natten till den 25 juli som någon kastade en yxa genom ett fönster hemma hos familjen i Dalum.

Motivet bakom händelsen sägs vara att en släkting till familjen i Dalum har lämnat in en ansökan om att föda upp minkar.

Annons

– Efter den här händelsen har de varit och skändat min mormor och morfas gravar, grävt i graven och vält gravstenen, och min systerson har fått sitt garage och sin motorcykel nedbränd, säger mannen i familjen till Borås Tidning.

Åtalet består av 22 punkter och gäller brott som skadegörelse, grovt olaga hot, grovt olaga tvång, mordbrand och brott mot griftefriden. Brotten har begåtts mot personer som vill börja med minkuppfödning, eller anhöriga till dem. Många brott har skett i Skaraborg. De fem åtalade är i 20- och 30-årsåldern. De bor i Örebro, Uddevalla och Göteborg.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons