Annons
Nyheter

Deponi och möten för Voidelegation

Kanske kan vi exportera lite solvärme till er, svarade en huttrande borgmästare Thomas Mwatela på frågan om vad Voi kan lära Ulricehamn.
Nyheter • Publicerad 1 mars 2012
Vois borgmästare Thomas Mwatela och Ulricehamns kommunalråd Lars Holmin hade mycket att prata om.
Vois borgmästare Thomas Mwatela och Ulricehamns kommunalråd Lars Holmin hade mycket att prata om.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Skämt åsido, så finns det en del annat tillade han och kommunalrådet Lars Holmin när de besökte Övreskog återvinningscentral som en av punkterna när delegationen från Voi är i Ulricehamn i veckan.

– Voi är omgivet av nationalparker, kanske har vi något att lära er där, sade han som ett exempel.

Annons

Och Lars Holmin sade att gästerna från Voi ställde frågor om sådant som han och de andra i kommunledningen tidigare inte hade tänkt på. Därmed får ulricehamnarna nya perspektiv på sin verksamhet.

Thomas Mwatela hoppas också att de som besökare ska lära sig mycket i Ulricehamn, som till exempel om avfallshantering, nu när de besöker Övreskog. De hade även, som ett annat exempel, talat om hur Ulricehamn har kommunala bolag och att de kanske vore något för dem att ta efter.

Men än så länge är de i inledningsfasen av projektet. Därför är det en del möten nu, där de diskuterar vad de konkret ska ägna sig åt.

Det var i september förra året som Voi och Ulricehamn inledde ett utbyte som en del av något som heter Kommunala Partnerskapsprogrammet och som finansieras av Sida.

Syftet är att programmet ska stärka båda parter genom erfarenhets- och kunskapsutbyte. Voisamarbetet är också en del av Ulricehamns kommuns engagemang genom Millenniekommun. Målet är att arbeta med demokratiutveckling och lokala miljöutmaningar.

Förutom möten och besök på Övreskog står det på agendan att besöka Lassalyckan och Ulricehamn ski center innan delegationen åker hem igen på fredag.

Det är borgmästare Thomas Mwatela, vice borgmästare Priscilla Mwangeka, kommunchef Bakari Phile och ekonomichef/koordinator Kathulu Muata som är här.

Tidigare har en delegation från Ulricehamn med bland annat de båda kommunalråden varit i Voi.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons