Annons
Nyheter

Dalstorpskolan i riksfinal

Det är inte första gången Dalstorpskolan tar sig till riksfinal i pingisturneringen Bästa fyran. Om ett par veckor är det dags igen.
Nyheter • Publicerad 26 april 2011
Eva Eriksson, Bo Backlund, Christer Eriksson köpte startkort av Ebba Berglund, Julia Orre, Hanna Dahl och Hanna Heimer.
Eva Eriksson, Bo Backlund, Christer Eriksson köpte startkort av Ebba Berglund, Julia Orre, Hanna Dahl och Hanna Heimer.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Men innan hela klassen kan åka till finalen i Stockholm är det mycket som ska hinnas med. Samla in pengar till exempel.

– Tanken är att alla elever ska kunna följa med utan att betala något, säger Monica Dahl, en av föräldrarna till barnen i klassen.

Annons

När det stod klart att klassen kvalificerat sig till riksfinalen var det ganska exakt en månad kvar till avresa. Eleverna fick bråttom att klura ut hur de skulle finansiera klassresan.

– Så vi har sålt hembakat på Gölingstorp marknad och vi har skaffat några sponsorer som hjälpt oss med pengar. Idag har vi tipspromenad, säljer våfflor och så har vi loppmarknad med prylar som våra familjer och anhöriga har skänkt. Efter det har vi nog samlat ihop de pengar vi behöver, säger Hanna Dahl, Hanna Heimer och Julia Orre.

Den 6-7-8 maj åker Dalstorpskolans fyra till Stockholm. Tre killar och tre tjejer ur klassen, och två reserver ska spela pingismatcher. Klasskompisarna får heja på.

Sist Dalstorpskolan åkte till Stockholm för att spela mot Sveriges bästa pingisklasser var 2008. Då slutade skolan som sjätte, bästa klassen i Sverige.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons