Annons
Nyheter

Conny vägrade att ge rånaren pengar

Rånaren fick vända och ge sig av tomhänt från Bilisten i Dalum.
Nyheter • Publicerad 26 januari 2014
Alexandra Josefsson känner sig skärrad efter händelsen men vill jobba på som vanligt.
Alexandra Josefsson känner sig skärrad efter händelsen men vill jobba på som vanligt.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie
"Så här stod han och siktade pistolen mot mig. Men jag trodde inte att den var riktig så några pengar fick han inte" säger Conny Salomonsson.FOTO: Pernilla Rudenwall Petrie
"Så här stod han och siktade pistolen mot mig. Men jag trodde inte att den var riktig så några pengar fick han inte" säger Conny Salomonsson.FOTO: Pernilla Rudenwall PetrieFoto: 

Klockan var strax efter 19 på torsdagskvällen. Conny Salomonsson och Alexandra Josefsson höll på att förbereda för stängning av butiken som ligger i anslutning till bensinstationen i Dalum. Alexandra städade, Conny låste dörren. Då såg han en rörelse utanför fönstret. Kort därefter stod en person inne i lokalen. Det var en man på runt 1,75, med svarta kläder och rånarluva. Han hade tagit sig in via bakdörren.

– Han ropade att det var ett rån, att vi skulle lägga oss på golvet, säger Conny Salomonsson.

Annons

Alexandra Josefsson, som befann sig lite längre in i butiken, tänkte först att det rörde sig om ett skämt, att det var någon som ville handla efter stängningstid och försökte skoja lite. Men när hon såg den silverfärgade pistolen insåg hon att det var allvar. Hon gjorde som rånaren sade och lade sig på golvet.

Det gjorde inte Conny Salomonsson, som är en av Bilistens tre delägare.

– Han sade något i stil med "hit med pengarna", men jag svarade att några pengar skulle han inte få!

Han hade då rört sig längre in bakom disken. På andra sidan stod rånaren och siktade pistolen rakt mot Conny.

– Han började räkna ner från tre och sade att han skulle skjuta. Jag hann nog inte bli riktigt rädd. Jag tänkte att om det är en riktig pistol så skjuter han väl ett varningsskott.

Något sådant skott kom inte. Conny Salomonsson upprepade att några pengar skulle det inte bli tal om, och bad rånaren ge sig iväg.

Mannen sade att han skulle komma tillbaka, men lämnade till slut lokalen. Conny låste dörren och ringde polisen. Ungefär en halvtimme senare kom tre polisbilar. Polisen försökte bland annat med hjälp av hund upptäcka spår efter gärningsmannen.

Det här var andra gången Bilisten utsattes för rånförsök. Conny Salomonsson berättar att hans kollega råkade ut för samma sak för 25 år sedan, fast med skillnaden att det var en kniv och inte en pistol inblandad.

Ni är båda tillbaka på jobbet efter torsdagens händelse. Hur mår ni?

– Jag blev arg, skärrad blev jag först efteråt. Man har väl varit vaken en del i natt och funderat. Men jag jobbar som vanligt, det gör jag, säger Conny Salomonsson.

– Jag har pratat mycket med familj och vänner och så. Men det blir inte bättre av att stanna hemma, resonerar Alexandra Josefsson.

Kajsa Kettil
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons