Annons
Nyheter

Choklad och hälsoprodukter i Ölsremma byagård

I fredags mådde man bra i Ölsremma byagård.
– Man får ställa upp när det ordnas saker här i byn, sade besökarna.
Nyheter • Publicerad 8 november 2010
? VI har fått följa med våra fruar, men vi har kanske inte exakt samma intresse som de, sade Göte Johansson, Gunnar Svensson och Alvar Hallqvist när de köpte lotter av Håcan Nilsson.Foto: Anette Westerlund

När styrelsen för Ölsremma byagård träffades och spånade idéer för olika arrangemang under sitt första år som bygdegård efter övertagandet av församlingshemmet, blev resultatet bland annat fredagens Må bra-kväll med ditresta utställare.

– Det är bra att det händer något här som inte är kyrkligt, sade Håkan Nilsson och Kathe Brorsson, två av byagårdens eldsjälar.

Annons

– Det måste också vara något som lockar, så folk vet att vi finns, säger desamma.

Och fredagens arrangemang lockade. Cirka 60 personer inklusive utställare hade letat sig ut i novembermörkret för att träffas i före detta församlingshemmet som nu tjänstgör som bygdegård. Besökarna kunde beställa ljusmassa för att göra egna ljus, smaka på choklad, prova på olika kosmetikaprodukter, smaka på ost från Ljungsarp och köpa olika hälsokostprodukter.

Marie Åslew och Robert Jansson från Gällstad njöt av Maria Edmans egenhändigt gjorda ostar:

– Min pappa bor här intill och vi tänkte att vi kunde följa med honom ikväll, sade Marie Åslew.

Anita Gabrielsson, Maj Gabrielsson, Marlene Köluen, Margreth Alexandersson hade letat sig till byagården och använde näsan i en tävling med doftljus:

– Vi bor ju här och man måste på allt som ordnas i Ölsremma. En må bra-kväll är stort för oss.

Och det kommer mera. Sedan byagårdsföreningen tog över i april har det ordnats grillkväll, kräftskiva och tårtkalas bland annat. Nu hoppas Håcan och Kathe kunna bjuda till frågesportskväll, en nostalgikväll för Noice-fans, bakluckeloppis och kanske en byapromenad som alla samhällen med självakting har.

– Det är skitkul att jobba med det här. Det är mycket arbete, men det behöver ända saker också i Ölsremma, säger Kathe.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons