Annons
Nyheter

Cheferna erbjöds pensionsavtalen

De två kommuncheferna fick erbjudandet om avtalen utan att själva ställa sådana krav.
Det hävdar oppositionsrådet Mattias Josefsson (s).
Nyheter • Publicerad 3 januari 2011

Det är nya uppgifter som nu framkommer runt pensionsavtalen som Ulricehamns kommun tecknat med de två kommuncheferna. Enligt Mattias Josefsson ger uppgifterna den omdiskuterade avtalsuppgörelsen en helt annan dimension.

– Frågan runt Roland Karlssons agerande växer. Hela historien kan inte beskrivas som något annat än en skandal, säger Mattias Josefsson.

Annons

Han berättar att han själv i samtal med en av kommuncheferna vid två enskilda tillfällen har fått beskedet att de har blivit erbjudna pensionsavtalen.

– De har alltså inte själva behövt ställa sådana krav. Frågan är om det är Roland Karlsson som ensam gett dessa erbjudanden i förhandlingen. Eller om de andra politikerna i förhandlingsutskottet också har känt till det. Ett besked runt detta vore på sin plats.

Mattias Josefsson upprepar också kravet på att alla kort runt uppgörelsen ska upp på bordet.

– Hittills har Roland Karlsson inte gett några som helst besked i frågan. Jag har tidigare mångårig erfarenhet av bland annat avtalsskrivande. Och jag har aldrig varit med om att det skulle vara känsligt att vara tydlig med vilka krav som har ställts i en förhandling av den här typen.

Dessutom bör det enligt Mattias Josefsson finnas starka skäl att motivera uppgörelser av det här slaget.

– Det är i sig en unik uppgörelse. Frågan är bland annat hur de kan motiveras inför andra yrkesgrupper.

Hur ser du på att avtalen har överklagats?

– Det finns en djup irration hos medborgarna över hur detta har hanterats. Det märks i insändare och när man pratar med folk. Man är irriterad över hur framför allt Roland Karlsson har använt skattebetalarnas pengar. 

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons