Annons
Nyheter

Centern starka i kommunerna

Centern och Socialdemokraterna ser ut att stå starka i kommunerna och skolan är en viktig valfråga lokalt. Detta visar den undersökning som tidningen Dagens samhälle har låtit göra.
Nyheter • Publicerad 11 september 2014

Det är opinionsinstitutet Skop som för Dagens samhälles räkning har gjort en mätning av väljarsympatierna i kommunpolitiken.

Enligt ett pressmeddelande från tidningen visar undersökningen på flera tydliga skillnader mellan rikspolitiken och kommunpolitiken. En av dessa är att Socialdemokraterna och Centerpartiet får större stöd på kommunal nivå än på riksplanet.

Annons

Moderaterna, Sverigedemokraterna och Miljöpartiet är tvärtom svagare i kommunpolitiken.

Sammantaget skriver tidningen att det blåser en rödgrön vind jämfört med valet 2010. Alla allianspartier hamnar lägre än valresultatet 2010 samtidigt som alla de rödgröna ökar.

När det gäller vilka frågor som engagerar på kommunnivå är det skolan som kommer klart överst, följd av arbetslösheten och äldreomsorgen.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons