Nyheter

Caravan Club kör vidare – i två år

Caravan Clubs Älvsborgssektion, som planerat att lägga ner verksamheten vid Lassalyckan, har beslutat att fortsätta ytterligare två vintersäsonger.
Nyheter • Publicerad 29 oktober 2013

Det blev beslutet vid det extramöte som Älvsborgssektionen hade i helgen.

Nu är nedläggningsplanerna reviderade så till vida att man planerar att driva campingen vidare till och med vintersäsongen 2015-16.

Bakgrunden till beslutet är att man dels har ett arrendeavtal som sträcker sig ända fram till 2024, dels att man inte hitta någon intressent som är villig att ta över verksamheten. Sedan har man också ett tidsbestämt tillfälligt bygglov på den service/hygienanläggning som finns på campingen att ta hänsyn till. Det bygglovet går ut i mars 2016 och då kommer, om inget nytt inträffar, campingen på Lassalyckan att stängs.

– Så blir det säger Älvsborgssektionens ordförande Roger Hansson.

Det blev heller aldrig aktuellt att överlåga arrendet till någon annan som varit intresserad av att driva verksamheten vidare.

– Nej, det står reglerat i vårt arrendeavtal med jordägarna att arrendet inte får överlåtas, förklarar han.

Kontentan blir således att Caravan Club i Ulricehamn fortsätter ytterligare två säsonger, sedan ska man ta bort den byggnad som man har ett tillfälligt bygglov på och samtidigt går marken och den tillhörande fastigheten tillbaka till jordägarna, det vill säga kommunen och bolaget Sanatorieskogen Fastighetsförvaltning AB.

Jörgen Wester
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.